Costa Rica

Stichting: ISOP
Contactpersonen: Juan Pablo Rojas Aguilar
E-mail adressen: comunidad-isop@gmail.com/pablikaquiares@icloud.com

Internationale Studenten Ontwikkelings Projecten (ISOP).

Stichting ISOP bestaat uit vrijwilligers. Wij halen er voldoening uit om sociale en maatschappelijke projecten mogelijk te maken in ontwikkelingslanden met sport als middel.

Onze projectleden (studenten) voeren de projecten uit. Hierbij worden ze ondersteund door twee Nederlandse coördinatoren en een project coördinator in Costa Rica. We werken met gastgezinnen zodat je een echte interculturele ervaring hebt. Het voordeel hiervan is dat je zelf ervaart wat er speelt in de gemeenschap. Daarnaast heb je direct een netwerk. We staan graag midden in de samenleving. We leren van elkaar!

We vragen je om ten minste 750 euro op te halen voor het project. Met je projectgroep bepaal je ter plekke en in samenspraak met de coördinatoren waarin je wilt investeren.Dit is een mooie kans om draagvlak en interesse te creëren voor je project in je sociale of maatschappelijke omgeving.

Om je goed voor te bereiden op deze ervaring organiseren wij 2 voorbereidingsweekenden in Groningen. Hier leer je ons, de projecten en andere ontwikkelingswerkers kennen. Deze weekenden worden als intensief, gezellig en nuttig ervaren.

Stage

Je kan stage lopen op een school voor meervoudig gehandicapte kinderen. Deze school heeft ongeveer 250 leerlingen, variërend van 0-21 jaar. De kinderen hebben bijvoorbeeld het syndroom van Down, het syndroom van RETT of een stoornis in het autistische spectrum. Ook zijn er veel kinderen met Cerebrale Parese. Bijna alle leerlingen hebben een ontwikkelingsachterstand. De werkzaamheden die je als stagiair doet zijn erg gevarieerd. Er is werk op het gebied van fysiotherapie en lichamelijke opvoeding, maar er is ook ruimte voor individuele projecten.

Belangrijk voor ISOP is het werken in de buurt. We zetten ons in voor integratie en acceptatie van deze doelgroep in de samenleving. Daarnaast werken we aan lichamelijke en mentale gezondheidsprojecten. We hebben dan ook contacten in de buurt, op reguliere scholen en een stam van oorspronkelijke bewoners (Indigenas).

Eisen:
–          Cursus Spaans
–          750 euro voor het project
–          Zelfstandigheid
–          Open minded
–          Zin!

Wij bieden:
–          Een unieke ervaring
–          Mogelijkheid tot opbouwen van een internationaal netwerk
–          2 voorbereidingsweekenden
–          Begeleiding vanuit Nederland en Costa Rica
–          Gastgezinnen

Last update:

 • Isop usually have families who have experience with hollandan students where they can stay and also feed.    The family payment is eur 280 per month, with private room, place to wash clothes, wiffi and three times of food.
 • Their are rental options of a place but without food (you must buy and prepare) and the cost is 190 euros per month.
 • The transfer Airport to Turrialba have a price of 60 $, But you can pay for it between several people if they come together.
 • Currently ISOP have several projects:
  • Work with adult people in the aquiar community
  • Support physical education with children at the School of Aquiaries
  • Support physical education with children at the school Mariano Cortes y Especial Education Center en Turrialba
  • Hydroterapy for children with disabilities
  • Motor stimulation work in the indigenous area of Chirripo
  • Support for the Special Olympics programme Costa Rica in Kayak’s sport
  • Support for the surf programme adapted from Costa Rica on Playa Jaco

At the beginning of the programme if you arive in Costa Rica, a meeting is made to define the timing of activities, we are flexible to hear new options and ideas of work!

You do not need visa for Costa Rica, but it is necessary to buy a Panama ticket and leave the country to the third month to avoid migratory problems

Pura Vida

Hasta luego!