Sri Lanka (Hellabeem)

Stichting: Hellabeem Nederland
Contactpersoon: Helène Heijen
E-Mailadres: helene@hellabeem.nl
Website: www.hellabeem.nl

 

Hellabeem Sri Lanka is een intern opleidings- en revalidatiecentrum in het zuiden van Sri-Lanka in de buurt van Weligama, voor fysiek gehandicapte en kansarme jongens. Hellabeem Sri Lanka maakt zich hard voor deze extra kwetsbare groep, door hen een eerlijke kans te bieden om zelfstandig en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.
Ze verblijven een aantal jaar op onze campus en worden ‘klaargestoomd’ voor een zelfstandig bestaan. De jongeren stromen met toekomstperspectief uit!  Wij helpen hen om hun eigen bedrijf/winkel te starten.
Hellabeem stimuleert de wilskracht van jongeren om hun handicap te overwinnen en een gelijkwaardig bestaan op te bouwen. Kernactiviteiten zijn revalidatie, psychosociale ondersteuning, educatie en sport. Daarnaast is er aandacht voor familie en de lokale gemeenschap.

Wat doen wij?
Revalidatie
Hellabeem geeft fysiotherapie, hydrotherapie en psychomotorische therapie. Hellabeem zorgt voor hulpmiddelen zoals rolstoelen, protheses en looprekken. Ook kinderen en jongeren uit de buurt worden geholpen.

Psychosociale ondersteuning
Psychosociale ondersteuning is gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfredzaamheid. Daarbij horen landbouwtechniek en creatieve vakken.

Educatie
Er wordt algemeen onderwijs aangeboden, afgestemd op de leeftijd en het niveau van de jongeren. Sommigen zijn nooit of nauwelijks naar school geweest. Daarnaast wordt er ook beroepsonderwijs gegeven, passend bij de individuele mogelijkheden van de jongens om zich voor te bereiden op het werkzame leven. Zo wordt er elektronica les, computerles en (grafische) tekenles gegeven, en wordt er les gegeven in de reparatie van computer hardware en telefoons.

Meisjes
Voor gehandicapte meisjes en vrouwen bieden wij aparte en korte cursussen aan. Meisjes en vrouwen kunnen een training voedselbereiding, naaicursus en computerles volgen.

Sport
Er wordt gesport om het lichaam van de jongeren te trainen en ter ontspanning. Met sporten bevorderen we ook het samenspel en maken we veel pret!

Vergeet niet op facebook te kijken:   Hellabeem family