Ecuador

Stichting: Local Dreamers
Contactpersoon: Aldert Schriemer
E-Mailadres: info@localdreamers.nl
Website: https://www.localdreamers.org/nl/

Give talent the tools     

Ambitieuze student met buitenlandse aspiraties? Net afgestudeerd, maar nog geen zin in een ‘nine-to-five job’? Professional, maar toe aan wat anders? Vader of moeder die er even tussenuit wil? Local Dreamers is er voor iedereen die iets heeft met het waarmaken van dromen. Local Dreamers is een dynamische, ambitieuze en heel persoonlijke organisatie met een voorliefde voor Zuid-Amerika. We zijn alleen actief in Ecuador waar de jonge Nederlandse oprichters Aldert & Jesse meer dan 8 jaar geleden in het Zuiden van Quito begonnen met een Engelse school en een Voetbalschool. Inmiddels zijn we al uitgebreid met een Talentschool en Zwemschool. Al onze projecten staan in het teken van ‘give talent the tools’, we bieden kinderen en jongeren de mogelijkheid om meer te doen met hun talenten. Vaak hebben zij niet de mogelijkheid om naar een goede school te gaan of zich aan te sluiten bij een sportvereniging en missen daardoor basisvaardigheden, sociale vaardigheden, een goede dosis zelfvertrouwen en uiteraard ook spelplezier. Daar brengen we graag verandering in en dit verwezenlijken we samen met Ecuadoraanse vrijwilligers, maar voornamelijk internationale vrijwilligers en stagiairs.

Als vrijwilligersorganisatie probeert Local Dreamers anders te zijn. Dat verschil zit hem in meerdere dingen, maar vooral in het schetsen van een eerlijk verwachtingspatroon. Wat we daarmee bedoelen is dat wij leven van arme en zielige kinderen niet beter gaan maken. Sterker nog: sommige kinderen zijn misschien armer dan wij, maar niet per se zielig. Local Dreamers is vooral op zoek naar een mooie wisselwerking. Het bouwen van bruggen tussen mensen uit heel verschillende culturen. Een stagiair is niet in staat om Ecuador te veranderen, sterker nog, Ecuador verandert de stagiair.

In het zuiden van Quito runnen wij op dit moment een Engelse school, een Voetbalschool, een Zwemschool en een Talentschool. Naast onze eigen projecten werken wij intensief samen met partners op het gebied van kinderopvang in Quito, een zorgproject in Quito, en projecten aan de Ecuadoraanse kust, in de Amazone en op de Galapagos eilanden. Het gemeenschappelijk doel van deze projecten is om een inspirerende en veilige leeromgeving te creëren waarbinnen Ecuadoranen, stagiairs en vrijwilligers hun talenten en dromen met elkaar kunnen ontdekken, ontwikkelen, delen en verbinden. Onze vrijwilligers noemen Local Dreamers betrokken, persoonlijk, dynamisch, energiek en eerlijk. Samen met kwaliteit en lef zijn het onze kernwaarden.